Kėdainiuose gyvenanti Danutė neretai kepa čeburėkus. Ji sako, kad tai mažiausiai dėmesio reikalaujantis receptas, o kas paprasta, dažniausiai yra skanu ir sveika.

Čeburėkų gamybai reikės: 1 stiklinės šilto pieno, žiubsnelio druskos, miltų, 600 gramų maltos kiaulienos, prieskonių mėsai, 1 svogūno ir 3 šaukštų grietinės, aliejaus tešlai patepti čeburėkų kepimui.

Iš pieno ir miltų bei žiubsnelio druskos išminkykite tešlą, kad ji prie rankų neliptų. Tada ją plonai iškočiokite ir ištepkite plonu sluoksniu aliejaus. Turimą tešlą susukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kokiais supjaustysite, tokio dydžio ir kepsite čeburėkus. Svarbiausia taisyklė, kiekvieną tešlos ritinėlį neguldykite, o kaip tik stačiai kočiokite. Būtent taip išgaunamas burbuliukų efektas, o iškepę čeburėkai yra traškūs ir sultingi. Sumaišykite visus įdaro ingredientus ir po šaukštą dėkite ant iškočioto tešlos gabalėlio. Sulenkite ir užspauskite šakute kaip įprastai keptumėte čeburėkus. Į gerai įkaitintą keptuvę dėkite čeburėkus ir vartydami juos kepkite kelias minutes. Skanaus!

Į viršų