facebookgoogle twitter instagram youtube krepselis

darbo laikas

telefono nr el pastas

Jovita siūlo pasigaminti kiek kitokį, nei esame įpratę skanauti, „Napoleoną“. Skonis labai panašus į tradicinį, tačiau skiriasi jo forma ir gaminimo būdas.

Tinginių torto „Napaleonas“ gamybai reikės: 500 gramų šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos, 200 gramų kambario temperatūros sviesto, 1 šaukštelis vanilės ekstrakto, 380 gramų saldinto sutirštinto pieno.

Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštus supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis išilgai, kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200–220 laipsnių karščio iki dailiai apskrus. Atvėsinkite. Saujelę iškeptų juostelių atidėkite į šoną papuošimui. Tada pasigaminkite kremą. Išsukite iki purumo minkštą sviestą, supilkite sutirštintą pieną, tada vėl išsukite iki vientisos masės, įpilkite vanilės ekstrakto  išmaišykite.

Kremo šiek tiek paskleiskite ant maistinės plėvelės. Tada sudėkite juosteles ant paskleisto kremo viršaus, vėl užtepkite kremą, ant viršaus dar vieną sluoksnį juostelių, vėl kremą, ir vėl juosteles – viską užbaikite kremo sluoksniu.

Dabar belieka visą tą juostelių ir kremo krūvą susukti į ritinį. Būtinai tvirtai suspauskite, tik ne per stipriai, kad neliktų košė (jei reikia daugiau tvirtumo, galima papildomai apvynioti maistine plėvele). Palikite šaldytuve pernakt, o dar geriau dviem ar trims paroms – taip kremas spės geriau įsigerti į juosteles ir jos suminkštės.

Pastovėjusį pyragą išvyniokite iš maistinės plėvelės ir aplipinkite jį likusių tešlos juostelių trupiniais. Štai ir viskas, skanaus jums „Napoleono“!

Į viršų