Pavasaris – laikas, kuomet daugelis imasi generalinės tvarkos. Jei ir jūs ją planuojate,  siūlome pradėti nuo virtuvės. Juk joje daugeliui patinka suktis greitai ir čia praleidžiame ypač daug laiko. Tvarka spintelėse, šaldytuve ir šaldiklyje ne tik padės greičiau rasti reikalingus produktus, bet ir apsaugos nuo maisto švaistymo. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad artėjant Velykoms, žymiai išauga įvairiausių švaros prekių paklausa, pirkėjai domisi ir įvairiausiais daugkartiniais indeliais.

„Pavasaris – švaros metas. Pastebime, kad šiuo metų laiku, ypač artėjant Velykoms, išauga švaros prekių paklausa. Populiariausios yra skalbimo priemonės, tualetų valikliai, gaivikliai, pakabinami muiliukai, indų plovikliai.  Toliau rikiuojasi indaplovių priežiūros bei automatinėms skalbimo mašinoms skirtos priemonės, skalbinių minkštikliai. Pirkėjai domisi ir įvairiausiais daugkartiniais indeliais. Šioms prekėms dabar taikome ypatingus nuolaidų pasiūlymus“, –  teigia V. Budrienė.

Skirtingi indeliai: ką reikia žinoti?

Tvarkinga virtuvė – daugelio siekiamybė. Tam, kad maisto ruošimas taptų kuo paprastesnis, joje esantys daiktai turėtų būti tinkamai sugrupuoti. Geriausia, kai vienos rūšies daiktai yra toje pačioje vietoje, o dažniausiai naudojami ir lengvai pasiekiami.

Lygiai ta pati taisyklė galioja ne tik įvairiausiems virtuvės įrankiams, bet ir maisto produktams. Juos susitvarkyti – paprasta. Tereikia įsigyti daugkartinio naudojimo indelių ir maišelių. Jeigu indeliai ir maišeliai nepermatomi, priklijuokite lipduką, kuris padėtų suprasti, kas yra jų viduje.

Tačiau, reikėtų atminti, kad ne visi indeliai – universalūs.  Pavyzdžiui, metaliniuose indeliuose skystų produktų geriau nelaikyti, mat jie gali surūdyti.

„Iki“ dalijasi patarimais, kokius indelius rinktis norint tvarkingai susidėlioti  skirtingus maisto produktus.

Plastikiniai maišeliai. Plastikiniai maišeliai būna įvairių dydžių, dažniausiai, sandariai užsegami. Kai kurie plastikiniai maišeliai yra pagaminti iš sunkesnio plastiko, kad apsaugotų maistą nuo drėgmės praradimo, todėl juos patogu laikyti šaldiklyje. Maišelius taip pat galima naudoti įvairiems maisto produktams laikyti kambario temperatūroje ir šaldytuve. Jie puikiai tinka ne tik įvairiausioms daržovėms ir vaisiams, maišeliuose patogu šaldyti ir įvairiausius skysčius, pavyzdžiui, sultinį.

Plastikiniai indeliai. Plastikinių indelių gali būti įvairių dydžių, formų. Jie gaminami iš skaidraus, matinio ir spalvoto plastiko, dauguma jų turi sandarius dangtelius. Tokie indeliai puikiai tinka maisto produktus laikyti šaldytuve ir spintelėse, netgi šaldiklyje.

Stikliniai indeliai. Stikliniuose indeliuose geriausia laikyti birius maisto produktus: įvairiausias kruopas, makaronus, kavą.  O kadangi jie peršviečiami – lengvai matysite, kas yra jų viduje.

Nerūdijančio plieno (metaliniai) indeliai. Šie indai nedažo, nesugeria kvapų, todėl juose galima laikyti net pačius kvapniausius ir spalvingiausius maisto produktus. Tačiau šie indeliai gali surūdyti, todėl naudokite juos tik sausiems maisto produktams ir ingredientams. Pavyzdžiui, kavai, arbatai, prieskoniams, džiovintiems grybams, uogoms ar vaisiams.

Mediniai indeliai. Džiovintoms daržovėms, prieskoniams, arbatai, kavai, cukrui ir kitiems sausiems maisto produktams laikyti tinka ir mediniai indeliai. Tiesa, juos reikėtų saugoti nuo drėgmės, nes jie gali supelyti.  

Pranešimą paskelbė: Gabrielė Valaitytė, UAB "Publicum"

Į viršų