Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus profesijos mokytoja metodininkė Daiva Vidugirienė su mokiniais rekomenduoja išsikepti sveikuoliškų imbierinių-avižinių sausainių.

Imbieriniai-avižiniai sausainiai
Reikės: 150 g avižinių miltų, 100 g skysto kokosų aliejaus, 1 kiaušinio, 70 g klevų (ar kitokio) sirupo, 1 šaukštelio malto imbiero, pusės šaukštelio malto cinamono, pusės šaukštelio malto muskato, trupučio druskos.

Kiaušinis išplakamas su trupučiu druskos, sumaišomas su kokosų aliejumi ir klevų sirupu.

Miltai sumaišomi su kepimo milteliais bei prieskoniais ir suberiami į kiaušinio plakinį.

Viskas lengvai išmaišoma.

Tešla suvyniojama į maistinę plėvelę ir palaikoma šaldytuve 1-2 val.

Išimta iš šaldytuvo tešla padalinama lygiomis dalimis (norimo dydžio) ir formuojami rutulio formos sausainiai. Sausainių pusgaminiai dedami į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

Sausainiai kepami 180 ◦C orkaitėje apie 10-15 min.

Sausainiai atvėsinami, iš skardos išimami atsargiai, nes jie bus labai trapūs.

Į viršų