facebookgoogle twitter instagram youtube krepselis

darbo laikas

telefono nr el pastas

Astos Vaitekaitienės receptai
Salotos su fetos sūriu
Reikės: 15 g Pekino kopūsto arba aisbergo salotos, 30 g pomidorų, 10 g paprikos, 20 g šviežių agurkų, 5 g raudonojo svogūno, 20 g fetos sūrio (gali būti brinza), 1 šaukštelio aliejaus.

Visos daržovės nuplaunamos, nusausinamos ir supjaustomos stambokai. Sūris  supjaustomas kubeliais arba smulkinamas su šakute. Viskas sluoksniuojama lėkštelėje,  apšlakstoma aliejumi, puošiama  žaluma.                    

Varškės ir krabų lazdelių salotos
Reikės: 100 g varškės, 25 g šviežių agurkų, 25 g krabų lazdelių, 20 g majonezo, krapų, druskos, pipirų pagal skonį.

Krabų lazdelės susmulkinamos, agurkai nuplaunami, supjaustomi kubeliais, viskas sumaišoma su varške ir majonezu, dedame druskos, prieskonių ir krapų.

2020 05 01 23

Desertas „Panakota su braškėmis“
Reikės: 5 g cukraus, 5 g želatinos, 100 g grietinėlės (galima keisti pienu arba maišyti pusiau), žiupsnelio vanilinio cukraus, 20 g šaldytų braškių, 5 g cukraus.   

Užpilame želatiną su truputėliu grietinėlės ir laukiame, kol išbrinks. Pašildome likusią grietinėlę, sudedame cukrų ir vanilinį cukrų, supilame ištirpintą želatiną.

Išpilstome į formeles ir sustingdiname.

Šaldytas braškes atlaidiname ir sutriname su cukrumi.  

2020 05 01 29

Desertas „Gardumynas“
Reikės: 80 g grietinėlės, 4 g cukraus pudros, 7 g cukraus, 10 g virinto vandens, 24 g juodos duonos džiūvėsėlių, 35 g džemo.

Grietinėlė plakama, kol pasidaro puri masė. Plakant pilama cukraus pudra. Verdančiame vandenyje ištirpinamas cukrus, atvėsinama ir perkošiama. Juodos duonos džiūvėsėliai išmirkomi cukraus sirupe ir sluoksniuojami su plakta grietinėle ir džemu. Paskutinis plaktos grietinėlės sluoksnis pabarstomas duonos džiūvėsėliais.   

Vanilinis-šokoladinis varškės desertas
Reikės: 4 g želatinos, 40 g pieno, 50 g varškės, 40 g grietinės arba jogurto, 10 g cukraus, 14 g kakavos miltelių, vanilino pagal skonį.

Užpilame želatiną pienu ir laukiame 1-1,5 val., kol išbrinks. Išbrinkintą želatiną dedame ant silpnos ugnies ir ištirpiname, bet neužverdame.     Į ištirpintą želatiną dedame cukrų ir vanilinį cukrų, maišydami ištirpiname. Paliekame atvėsti iki kambario temperatūros. Pertriname varškę. Į ištirpintą želatiną dedame grietinę ir sumaišome su pertrinta varške.            

Į gautą masę  sudedame kakavos miltelius ir gerai išmaišome, sudedame į formą ir dedame į šaldytuvą, kol sustings. Sustingusį desertą galime pjaustyti norimomis formomis ir papuošti.      

Gaivus desertas iš kefyro
Reikės: 150 g kefyro, 9 g medaus, 5 g želatinos, trupučio citrinos žievelės, 20 g grietinės, žiupsnelio vanilinio cukraus, 22 g šaldytų uogų, 8 g cukraus.

Kefyrą ir grietinę sumaišyti, supilti medų, citrinos žieveles, vanilinį cukrų. Želatiną šaltu virintu vandeniu užpilti ir išbrinkinti. Po to ištirpinti ir sumaišyti su visa mase ir išmaišyti. Desertas supilstomas į taures. Puošiama trintomis šaldytomis uogomis su cukrumi.

Desertas „Tinginys“
Reikės: 60 g sausainių, 20 g sviesto, 30 g kondensuoto pieno, 4 g kakavos miltelių, žiupsnelio vanilinio cukraus.

Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais. Į prikaistuvį sudėtą sviestą ištirpinkite, supilkite kondensuotą pieną, suberkite cukrų ir kakavą. Kaitinti pamaišant, kol ištirps cukrus ir masė užvirs. Masei pradėjus tirštėti  prikaistuvį nukelkite, įmaišykite vanilinį cukrų. Masę palikite atvėsti ir tuomet suberkite į ją laužytus sausainius ir gerai sumaišykite, kad visi sausainiai    apsiveltų.

1. Norimą indą išklokite maistine plėvele  ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite, dėkite į šaldytuvą ir palaikyti per naktį, kol sustings. Supjaustykite pyragą norimais gabalėliais ir patiekite.

2. Iš masės galima formuoti nedidelius rutuliukus ir papuošti kokoso drožlėmis.

Vištienos maltinis su špinatų įdaru
Reikės: 80 g vištienos filė, 15 g šviežių lašinukų, 5 g svogūno, 10 g kiaušinio, 10 g džiūvėsėlių, 10 g sezamo sėklų, aliejus kepimui, druskos, prieskonių, pipirų pagal skonį.

Įdarui reikės: 15 g šaldytų špinatų, 12 g virto kiaušinio.

Vštienos filė malama kartu su lašinukais. Kotletinė masė pasūdoma, dedami prieskoniai ir pipirai, malti ir pakepinti  svogūnai. Formuojamas apskritos formos pusgaminis, suvilgomas kiaušinyje ir džiūvėsėlių ir sezamo sėklų mišinyje.

Įdarui virti kiaušiniai susmulkinami ir sumaišomi su špinatais.             

Apkepamas aliejuje iki gintarinės spalvos. Baigiamas kepti orkaitėje 10-15 min.            

2020 05 01 48

Trinta daržovių sriuba
100 g sriubos reikia: 8 g svogūnų, 9 g morkos, 3 g salierų šaknies, 4 g cukinijos, 2 g moliūgo,  10 g bulvių, česnako, druskos, cukraus pagal skonį, 70 g vandens, aliejaus daržovių pakepinimui.

Daržovės plaunamos, nuvalomos ir vėl plaunamos po tekančiu vandeniu. Iš moliūgo išskobiamos sėklos ir jis supjaustomas kubeliais. Morkos, salierų stiebai kartu su cukinijomis ir kapotais česnakais dedami į įkaitintą puodą su saulėgrąžų aliejumi ir viskas pakepinama 130–140°C 5–8 min., kol daržovės suminkštės.

Pjaustytas daržovės apšlaksčius aliejumi įdėti į įkaitintą konvekcinę krosnį 160°C ir kepti kombinuotu režimu 15–20 minučių. Į kepintas daržoves dedamos pjaustytos bulvės bei moliūgas. Pilamas šaltas vanduo ir viskas verdama 35–45 minutes, kol daržovės suminkštėja. Sriuba skaninama prieskoniais.

Gautas pusgaminis sutrinamas virtuviniu kombainu arba smulkintuvu, perkošiamas per smulkų sietelį. Sriuba dar kartą užverdama. Patiekiama.

2020 05 01 45

Krabų lazdelių ir aisbergo salotos
Reikės: 70 g aisbergo salotų, 25 g krabų lazdelių, ketvirtis virto kiaušinio, 25 g pomidorų, 20 g majonezo, maltų pipirų, druskos pagal skonį.

Aisbergo salotą nuplauname, nuvalome. Kiaušinius dezinfekuojame, nuplauname, išverdame kietai, atvėsiname. Pjaustome viską kubeliais, dedame pipirų, druskos, žalumynų ir užpilame majonezu. Puošiama žaluma.

Į viršų