facebookgoogle twitter instagram youtube krepselis

darbo laikas

telefono nr el pastas

Kepenų paštetas
Reikės: 800 g veršienos arba jautienos kepenų, 200 g riebios kiaulienos, 100 g morkų, 100 g svogūnų, 50 g riebalų, 100 g lašinukų, 1 kiaušinio, pieno.

Kepenis dvi valandas mirkome piene. Nuplauname ir nuo kepenų nuimame plėves. Kepenis supjaustome mažais gabaliukais, pabarstome druska ir truputį apkepiname.

Į atvėsintas kepenis sudedame apkepintas morkas, svogūnus, kiaulieną ir kelis kartus permalame mėsmale. Tada įmušame kiaušinį, sudedame kubeliais supjaustytus lašinukus, prieskonius.

Viską išmaišome. Masę sudedame į riebalais išteptą formą, sulyginame paviršių, pabarstome džiūvėsėliais, ir kepame orkaitėje.

Iškeptą paštetą atvėsiname, ir išimame iš formos.

Netikras zuikis su džiovintais abrikosais
Reikės: 500-600 g faršo, 1 morkos, 1 bulvės, 1 kiaušinio, 100-120 g džiovintų abrikosų, 1 svogūno, kelių skiltelių česnako, prieskonių mėsai, 3 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų majonezo, 30 g fermentinio sūrio.

Į faršą beriame prieskonių, smulkiai sukapotą česnaką, bulvine tarka sutarkuotą bulvę, išplaktą kiaušinį.

 Smulkiai supjaustome svogūną, burokine tarką sutarkuojame morką ir kartu apkepiname svieste, kol svogūnai gražiai pagels (galima įberti pipirų, druskos pagal skonį).

Svogūnus ir morkas sukrečiame į faršą, taip pat sudedame gerai nuplautus ir supjaustytus abrikosus. Viską išmaišome. Tuomet supilame aliejų ir dar kartą išmaišome.

Kepimo formą išklojame folija, dedame į ją netikro zuikio masę ir kepame 200 C orkaitėje apie 40 min. Kepant viršų reikėtų pridengti folija, o kepimo pabaigoje atidengti.

Iškepusį zuikį aptepame majonezu ir pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Dedame į orkaitę dar 5 min. (arba kol išsilydys sūris).

2020 04 17 34

Maltos mėsos vyniotinis su obuoliais ir sūriu
Reikės: 600 g maltos mėsos, 1 didelio svogūno, 4 šaukštų manų kruopų, 3 šaukštų grietinės, 1 kiaušinio, 3 skiltelių česnako, šakelės šviežių krapų, druskos, pipirų, prieskonių.

Reikės įdarui: 150 g sūrio, 1-2 didelių kietų obuolių, kelių šakelių krapų.

Krapus susmulkinti. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti svieste.

Į maltą mėsą sudėti krapus, svogūną, manus, grietinę, išplaktą kiaušinį, smulkintą česnaką. Įberti druskos, pipirų norimų prieskonių.

Įdarui sūrį sutarkuoti, obuolį supjaustyti mažais kubeliais, žalumynus smulkiai supjaustyti. viską sumaišyti.

Formą ištepame aliejumi (aš iškloju kepimo popieriumi).  3/4 faršo paskirstome ant formos dugno ir ant sienelių, t. y. padarome „griovelį“ įdarui. Dedame įdarą, uždedame ant viršaus likusį faršą. Ant viršaus galima padėlioti kelis gabaliukus sviesto. Kepame 180 C orkaitėje apie 40 min.

Jei valgysime šiltą, palaikome 10-15 min., kad truputį atvėstų ir pjaustant nebėgtų sūris.

Galima valgyti ir šaltą, tuomet jis puikiai pjaustomas – įdaras būna sutvirtėjęs.

2020 04 17 28

Į viršų