Rasa mums atsiuntė savo firminio citrininio kekso receptą. Šis skanėstas tinka savaitgaliui ar net  šventiniam stalui. Rasa tikina, kad keksas patiks ir mažiems, ir dideliems.

Citrininio kekso gamybai reikės: 220 gramų sviesto (kambario temperatūros), 220 gramų cukraus, 270 gramų kvietinių miltų, 2 šaukštelių kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus, 4 kiaušinių (geriau naminiai), 4 šaukštų pieno, 2 citrinų smulkiai nutarkuota žievele.

Kekso laistymui reikės: 2 citrinų sulčių, 170 gramų cukraus.

Pirmiausiai įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Gerai išsukite sviestą, pieną, cukrų, kiaušinius, citrinų žieveles ir vanilinį cukrų. Kai masė taps vientisa, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Gerai išsuktą tešlą supilkite į kekso formą, išklotą kepimo popieriumi. Keksas keps apie 50 minučių, jei jūsų kepimo forma didesnė ir žemesnė, tai iškeps per 35–40 min. Kol orkaitė dirba, iš citrinų išspauskite sultis ir sumaišykite jas su cukrumi (cukrus neturi visiškai ištirpti sultyse). Prieš išimant kepinį patikrinkite pagaliuku, ar jis vienodai iškepęs šonuose ir per vidurį. Iškepusį keksą dar šiltą ištraukite iš formos ir dėkite ant grotelių kartu su kepimo popieriumi ir suliekite paruoštu citrinų užpilu. Lieti reikėtų neskubant, atsargiai leidžiant sultims susigerti dar į šiltą kepinį. Jeigu susidarys nedidelis sulčių perteklius ant kepimo popieriaus, nebijokite, keksas jį aušdamas sugers. Kepinio viršų sutepkite dar neištirpusiu sultyse cukrumi, kuris pasitarnaus kaip papuošimas. Skanaus!

Į viršų