Mūsų skaitytoja Roberta S. dalijasi vištienos kepsnio receptu.  Šis ūkiškas receptas ypač tinkamas gaminti žiemą. „Visi kartais mėgstam jaukiai sėdėdami namuose sočiai pavalgyti naminio maisto. Svarbu tik kepsnių neperkepti, o kietas fermentinis sūris, sumaišytas su džiūvėsėliais, jam suteiks ypač gero skonio“, – rašo Roberta.

Vištienos kepsnio gamybai reikės: 2 vištos krūtinėlių, 2 kiaušinių, poros saujų džiūvėsių, 150 gramų kietojo sūrio, 5–6 vyšninių pomidorų, poros šakelių šviežio baziliko, 1 nubraukto arbatinio šaukštelio kario, druskos, alyvuogių aliejaus.

Kiekvieną vištienos krūtinėlę perpjaukite per pusę horizontaliai, bet ne iki galo. Įpjovę beveik iki galo „atidarykite“ ją kaip knygą. Pridenkite maistine plėvele ar švariu maišeliu ir padaužykite, kad pasidarytų panašaus storio. Vištieną pabarstykite druska ir šiek tiek kariu, kurie vištienai suteiks šilto, jaukaus skonio. Vienoje lėkštėje išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos. Į antrą berkite porą saujų džiūvėsėlių. Į trečią – apie 100 gramų sutarkuoto sūrio.

Vištienos kepsnelius merkite į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlius, tuomet dar kartą į kiaušinio plakinį, pavartykite lėkštėje su sūriu ir dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Kiekvienai vištienos pusei apkepti prireiks poros minučių.

Tada įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Apskrudusius kepsnius dėkite į skardą. Ant viršaus pabarstykite į keturias dalis padalintais pomidoriukais, susmulkintais baziliko lapeliais ir likusiu sūriu. Pašaukite į įkaitusią orkaitę maždaug 7 minutėms, kol vištiena baigs kepti, o sūris išsilydys. Štai ir viskas, kvieskite visus prie stalo, skanaus!

Į viršų