500 g kalakuto krūtinėlės supjaustome maždaug 5 centimetrų ilgio ir 6-8 milimetrų storio šiaudeliais, sudedame į dubenį, pabarstome druska ir maltais pipirais. Paliekame pusvalandį pastovėti.

Nuvalome du svogūnus ir supjaustome žiedais arba pusžiedžiais – kaip kam patogiau. Tuomet į keptuvę pilame 2-3 šaukštus aliejaus, įkaitiname ir jame apkepame svogūnus. Kai svogūnų spalva taps graži, auksinė, perkeliame juos į dubenėlį. O likusiame aliejuje maišydami pakepiname kalakutienos šiaudelius, kol tie pasidengs rusva plutele.

Darome padažą. Ant nedidelės liepsnos prikaistuvyje ištirpiname 50 g sviesto. Beriame šaukštą miltų ir maišydami juos pakepiname apie 2 minutes, kol miltai įgaus lengvą, gelsvą atspalvį. Tada pilame 200 ml karšto sultinio, dedame 100 g grietinės ir gerai išmaišome. Liepsną maksimaliai sumažiname ir paliekame virti, kol padažas sutirštės. Žinoma, prikaistuvio turinį per tą laiką reikia vis pamaišyti, kad neprisviltų.

Į pabaigą sudedame druską, maltus džiovintus grybus (vartojau maltas džiovintas žvynabudes, bet tiks ir kitokie grybai), pagardiname maltais juodaisias pipirais ir trupučiu muskato riešuto. Maišydami paverdame padažą dar kokias 3-5 minutes.

Tada padažą supilame keptuvėn, kur kepė kalakutiena, sudedame kepintus svogūnus, ir kaičiame ant nedidelės liepsnos. Čia labai svarbu visą laiką maišyti keptuvės turinį. Ir kai tik padažas ims po truputį burbuliuoti, sudedame apkeptą mėsą. Užvirus pridengiame keptuvę dangčiu ir troškiname dar 2-3 minutes. Nukaičiame ir paliekame 15 minučių pastovėti.

Tuo magiški veiksmai ir baigiasi. Befstrogeną išdėliojame į lėkštes ir patiekiame. Garnyrui labai tinka skysta bulvių košė. Nepamirštame daržovių.

Į viršų