Kartais inernetu gaunu prašymų patarti, ką galima patiekti kuria nors proga taip, kad būtų „greita, paprasta ir skanu“. Štai taip ir nei daugiau, nei mažiau. Panašu, kad šiuolaikinio žmogaus maisto gamybos procesas nebedžiugina. Kad tik greičiau ir be didesnių pastangų – tik „pilvui apgauti“.

Vis dėlto klystume manydami, esą greitai paruošiami patiekalai mažai ko verti. Ir čia  slypi tam tikrų atradimų bei stiagmenų. Jeigu jūsų valgytojai tikri mėsaėdžiai, galima pabandyti jiems pasiūlyti žemiau aprašomą patiekalą. Juolab kad jis skanus net ir atvėsęs...

Pradėkime nuo šoninės. Ji neturėtų būti labai riebi, bet su raumenų tarpais, jauno gyvulio. Geriausia nuplovus ir nusausinus šoninę iš karto supjaustyti porcijiniais gabalais, o tada suprieskoniuoti. Tam tikslui tinka jūsų mėgstami prieskoniai, tokie kaip česnakai, malti pipirai, malti kuminai, maltos kalendros, rozmarinas... Ir, žinoma, druska.

Prieskoniais iš visų pusių įtriname šoninės gabaliukus, ant viršaus dedame smulkintas česnako skilteles.  Geriausia prieskoniuotą kaulės šoninę sudėti į uždarą indą ir palikti  šaldytuve per naktį, kad aromatai labiau įsigertų. Bet jeigu svečiai jau prie durų, tokios ilgos procedūros teks atsisakyti...

Taigi elementaru ir paprasta.

Prieš kepant suvyniojame į kepimo foliją šoninės gabaliukus – kiekvieną atskirai. Sudedame į kepimo skardą.

Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 60-80 min. priklausomai nuo šoninės storio.

Tiekiame su raugintomis arba šviežiomis daržovėmis ir atskirai keptomis arba virtomis bulvėmis.

Į viršų