Jūros lydeką išvalome, nuplauname šaltu vandeniu. Skersai supjaustome maždaug 2 centimetrų gabaliukais ir suprieskoniuojame. Paprastai užtenka druskos ir maltų juodųjų pipirų. Žinoma, prieskonių spektrą galima praplėsti, pridedant, tarkime, maltų kalendrų arba rozmarino...

Marinuojame bent valandą. O tada žuvį kepame keptuvėje su aliejumi.

Kitoje keptuvėje pakepiname nuvirtus ir kiek pasmulkintus grybus, pavyzdžiui, kelmučius arba juodkotes ugniabudes. Kai iš grybų išsiskyręs skystis nugaruoja, suberiame smulkintą svogūną ir įpilame kelis šaukštus aliejaus. Kepame pamaišydami 8-10 minučių. Įmaišome 2-3 šaukštus grietinės ir nukaičiame. Nepamirštame prieskonių.

Tada į kepimo skardą ar kitą tinkamą kepimui indą sudedame jūros lydekos gabaliukus, ant viršaus suverčiame su svogūnais kepintus miško grybus, šaukštu palyginame paviršių ir ant viršaus išdėliojame mocarelos sūrio gabaliukus.
Visą tą gėrį šauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 25-30 minučių.

Garnyrui tinka virtos bulvės arba  makaronai, taip pat šviežios arba konservuotos daržovės.

Gero apetito!

Į viršų