Tai puikus valgymėlis eilinei dienai arba užklupus netikėtiems svečiams. Na, žinoma, rimtoms progoms galbūt reikėtų ir ko kito, tačiau, spėju, karalienė Viktorija ar diplomatinio korpuso „asabos“ ne kasdien pas jus lankosi?

Taigi prie darbo. Pirmiausia susipirkime arba susirinkime produktus.

Vienai porcijai reikės vieno vištos ketvirčio. Ir daržovių – pagal poreikius bei skonį, tokių, kaip bulvės, morkos, porai, kopūstai, cukinijos, saldžioji paprika, saliero šaknis. Tinka čia ir miško grybai, pavyzdžiui, kelmučiai. Šviežūs ir nuvirti arba konservuoti. Savitumo patiekalui suteikia  mocarelos sūris. O prieskonių juk turime daug ir visokių? Tada pirmyn!
Vištos ketvirčius supjaustome į tris dalis: pirmiausia pjauname ties sąnariu – atskiriame blauzdelę, paskui didesniąją ketvirčio dalį dar perpjauname pusiau. Tokiu būdu iš vieno ketvirčio turime tris gabaliukus. Analogiškai supjaustome ir likusius ketvirčius.

Po to vištieną nuplauname, apdžioviname ir suprieskoniuojame. Labai gerai, jeigu prieskoniuota ji pastovi valandą kitą. Bet jeigu svečiai prie durų, šią operaciją teks praleisti.

Peiliu susmulkiname luptas bulves ir morkas, saliero šaknį, dalį kopūsto. Kopūstą reikėtų pjaustyti stambiau negu salotoms ar sriubai.

Į riebalais suteptą kepimo skardą vienu sluoksniu paskleidžiame kopūstus. Ant jų sudedame pjaustytą papriką ir porus. Pabarstome druska ir žiupsneliu cukraus. Jei porai maži, juos tiesiog supjaustome piršto ilgio dalimis, o didesnius supjaustome dar ir išilgai.

Sudedame grybus, pjaustytą cukiniją, saliero šaknį. Jeigu iš šito sąrašo ko neturite – ne bėda.

Ant viršaus dedame pjaustytas bulves ir morkas. Pabarstome druska ir prieskoniais: kmynais, kalendromis ar kt. Pašlakstome trupučiu aliejaus.

Paskiausiai sudedame paruoštus vištienos gabaliukus.

Skardą su visomis gėrybėmis pašauname į 210 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 45 minutėms. Be abejo, kepimo laikas ir temperatūra labai priklauso nuo konkrečios orkaitės, tad šitie nurodymai labiau orientacinio pobūdžio.

Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos į skardą sudedame mocarelos sūrio gabaliukus.

Į viršų