Patiekalui paruošti reikės makaronų. Rinkčiausi itališkus, kurie gaminami iš aukštos kokybės kvietinių miltų, neretai sudėtyje turintys kiaušinių ir kurie ne taip linkę tižti, kaip lietuviškieji.

Taip pat reikės puskiečio arba kietojo fermentinio sūrio. Geriausia pirkti tarkuotą, bet, žinoma, galima susitarkuoti ir patiems.

Trečia sudėtinė dalis – grybai. Jūsų mėgstami. Rinkitės iš tokių kaip kelmiukės, kelmučiai, rudmėsės, ūmėdės, baltikai, gūdukai ar kt., t. y., turintys lakštelius. „Slidūs“ grybai (baravykai, kazlėkai, lepšiai...) čia nelabai tinka... Tiek apie grybus.

Ir prieskoniai. Druska, malti pipirai. Galima įberti džiovintų bazilikų – gerai dera su makaronais.

Makaronus išverdame pagal ant pakuotės esančias instrukcijas.

Grybus susmulkiname peiliu ir pakepiname aliejuje su svogūnu.

Makaronus dedame porcijomis į lėkštes. Ant viršaus – kepintus grybus. Pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu.

Patiekalą puošiame baziliko lapeliais. Atskirai paduodame šviežių daržovių.

Į viršų