Einame į žiemą. Natūraliai augintos žaliosios daržovės pasibaigė, tad dažnam iš mūsų belieka rinktis tik atvežtines, nežinia kaip ir nežinia kur išaugintas. Vis dėlto jeigu esate posakio „Et, nežinai žmogus nuo ko tunki“ šalininkas, galite pabandyti pagaminti šitas daržovių salotas su lašiša.

Renkamės kuo įvairesnes daržoves, priklausomai nuo to, ką mėgstame ir ką įstengiame nusipirkti. Tai gali būti įvairių rūšių salotos, pekino kopūsto dalis, špinatai, burokėlių lapeliai, krapai, svogūnų laiškai ar česnakai, petražolės, raudonieji svogūnai, saldžiosios paprikos, agurkai ir pomidorai...

Pasirinktas daržoves supjaustome, sudedame į dubenį, pabarstome mėgstamais prieskoniais, druska, maltais pipirais. Pašlakstome šviežiai išspaustomis citrinos sultimis, užpilame kelis šaukštus altvuogių aliejaus. Išmaišome.

Rūkytą arba sūdytą lašišos filė supjaustome gabaliukais ir dedame ant salotų. Norint dar galima salotas praturtinti kietai virtų kiaušinių gabaliukais.

Valgome su batonu arba čiabatos duona.

Į viršų