Kai nusibosta gatavi receptai, galima fantazuoti iš to, ką turime savo šaldytuve arba kituose podėliuose. Neretai šitaip gimsta skanūs, įdomūs patiekalai. Apie vieną tokį ir pakalbėkime.

Jam paruošti reikės 1,5 stiklinės miško grybų, šviežių arba šaldytų (atlaidintų). Taip pat reikės 6 vidutinio dydžio bulvių, apie 100 g rūkytų lašiniukų, 1 didesnio svogūno, lauro lapo, maltų juodųjų pipirų, keleto kvapiųjų pipirų, druskos, aliejaus, 100 g mocarelos sūrio. Paduodame su raugintais arba marinuotais agurkais.

Grybus nuverdame pasūdytame vandenyje. Bulves nulupame ir apverdame. Po virimo jos turi būti gana minkštos, bet dar išlaikyti savo formą. T. y. labai svarbu nepervirti.

Keptuvėje patirpiname nedideliais kubeliais supjaustytus rūkytus lašiniukus. Tada taukuose pakepiname smulkintą svogūną, tarp pirštų sutrintą lauro lapą, piestoje pasmulkintus kvapiuosius pipirus. Paskiausiai keptuvėn sudedame grybus (naudojau kelmučius) ir viską dar gerai pakepiname, nepamiršdami pamaišyti.

Bulves sudedame į nedidelę kepimo skardą arba kitą tam reikalui skirtą indą. Po to apvirtas bulves sudaužome grūstuvu. Jos turi subyrėti į didesnius ar mažesnius fragmentus, bet ne per smulkius.

Ant deformuotų bulvių iškratome ir paskleidžiame keptuvės turinį: grybus su spirgais, taukais ir svogūnais.

Jeigu reikia, peiliu susmulkiname mocarelos sūrį ir gabaliukus išdėliojame ant grybų.

Skardą su bulvėmis, grybais ir sūriu pašauname į 220 laipsnių temperatūros orkaitę 15 minučių.

Tiekiame porcijomis. Tai nėra apkepas, todėl bulves su grybais ir sūriu platesne mentele atsargiai perkeliame į lėkštes, nes patiekalas išlieka birus.

Štai ir viskas. Skanaujame.

Į viršų