Ruduo vis dar padovanoja po vieną kitą saulėtą dienelę. Jeigu  tik yra galimybė pasprukti į gamtą, siūlau šį kartą lauko kepsniams rinktis šonkauliukus. Galima juos kepti kepsninėje arba šašlykinėje, tik tokiu atveju nepamirškite atsivežti groteles. Geriausiai tinka dvipusės grotelės, kad greitai ir patogiai galėtumėte vartyti kepsnį.

Marinato receptūrą kūriau pats, po to, kai įsitikinau, kad siūlomi marinatai jau stipriai pabodo, o norisi kažko naujo, įdomesnio skonio bei aromato kepsnių...

Taigi kiaulės šonkaulių juostas supjaustome norimo dydžio gabalėliais, kad tilptų ant grotelių. Ruošiame marinatą (produktų kiekiai nurodyti 1 kg šonkaulių):

0,5 stiklinės vyšnių uogienės, 50 ml balzaminio acto, 1 kupinas šaukštas Dižono garstyčių, 1 šaukštas grūstų kalendros sėklų, 2 šaukšteliai druskos, 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų, 0,5 šaukštelio maltų kuminų, 4 skiltelės česnako (trinto), 2 šaukštai alyvuogių arba rapsų aliejaus.

Išvardytus ingredientus sumaišome. Marinatu iš visų pusių gerai sutepame šonkauliukus, uždengiame ir paliekame marinuotis šaldytuve per naktį. Galima ir ilgiau.

Kepame vartydami apie pusę valandos, vidutinėje temperatūroje. Iškepę šonkauliukai būna vos juntamai salstelėję ir išties puikaus aromato.

Į viršų