Orai laikosi šilti, grybų miškuose pakanka (netikėkite tais, kurie tvirtina priešingai). Netyčiomis ir vieną kitą baravyką pavyksta sužvejoti. Taigi dar vienas sezoninis receptukas su miško grybais. Tinka visi jūsų mėgstami kepurėtieji grybai, tokie kaip raudonviršiai, lepšiai, šilbaravykiai, makavykai, baravykai, kazlėkai ir t. t.

Kas be ko, reikia ir kalakutienos. Šiam tikslui geriausia nusipirkti kalakuto šlaunį, nes joje pakankamai riebalų, bet nėra tiek sausgyslių ar kitokių nevalgomų priedų, kaip blauzdelėse.

Pradėkime. Kalakuto šlaunelę supjaustome „guliašiniais“ kąsneliais ir suprieskoniuojame: druska, malti juodieji pipiriukai, galima dar užbarstyti džiovinto rozmarino, grūstų kalendros sėklų. Leidžiame mėsytei pastovėti šaldytuve bent porą valandų.

Apvirtus miško grybus kiek pasmulkiname – jie neturėtų būti didesni už mėsos gabaliukus.

Keptuvėje su riebalais pakepiname 1-2 smulkintus svogūnus, tada sudedame grybus ir viską kartu dar pakepiname keletą minučių, nepamiršdami pamaišyti.

Sudedame kalakutieną. Apkepame kartkartėmis pamaišydami apie 15 minučių.

Artypilnėje stiklinėje šalto vandens išmaišome šaukštą krakmolo. Supilame į keptuvę su mėsa bei grybais. Išmaišome ir toliau pridengę troškiname, kol mėsa visiškai suminkštėja. Paprastai tam reikia dar apie 10 minučių.

Pilame 2-3 šaukštus „light“ tipo sojų padažo ir maždaug tiek pat pomidorų padažo. Išmaišome ir dar kelias minutes patroškiname. Į pabaigą suberiame prieskonius. Jeigu pomidorų padažas pasitaikė kiek per rūgštus, situaciją gelbėja 1-2 šaukštelis cukraus.

Atskirai išsiverdame bulvių košės, savo rūsiuose surandame šviežių arba konservuotų daržovių. Štai ir viskas. Skanaujame.

Į viršų