Jeigu šaldytuve ilgiau užsiliko atidarytas stiklainis su majonezu, neskubėkite išmesti. Net pastovėjęs majonezas tinka šašlykų ir kitokių lauko kepsnių marinavimui.

Žinoma, pati idėja anaiptol nėra nauja: dar anuomet majonezą visuomeninio maitinimo įstaigos naudodavo mėsos marinavimui. Netgi buvo kalbama, kad šitaip stengdavosi paslėpti nuo nereiklių lankytojų pasenusios mėsos aromatus...
Šiaip ar taip, visa tai jau praeitis ir šiandien rasti parduotuvėje mėsą su kvapeliu būtų nelengvas užsiėmimas. Tačiau šito ir nereikia...

Majonezo marinatą galima naudoti paukštienos arba geresnės kokybės kiaulienos šašlykams. Idealiai tam tinka smulkinta kalakuto šlaunis be odelės.

Mėsa supjaustome šašlykiniais gabalais, pabarstome maltais pipirais, piestoje grūstomis kalendromis, rozmarinu ir sudedame į gilesnį dubenį arba puodą. Įberiame truputį druskos bei 1-2 smulkiai pjaustytus svogūnus. Atkreipiu dėmėsį, kad marinate svogūnai turi išskirti savo sultis. Iš griežinėliais pjaustytų svogūnų – nedaug naudos.

Ten pat dedame 4-5 šaukštus (kupinus) majonezo bei 1-2 šaukštus garstyčių. Viską labai gerai išmaišome. Uždengiame ir paliekame marinuotis per naktį.

O tada belieka tik suverti ant iešmų ir iškepti. Pirmąsias 5-7 minutes kepame aukštesnėje temperatūroje, pavartydami iešmus, kol mėsos gabaliukai pasidengia rusva plutele, toliau šašlykus baigiame kepti vidutinėje temperatūroje. Kalakutiena – gana švelni mėsa, tad nereikėtų jos perkepti – bus sausa ir neskani.

Į viršų