facebookgoogle twitter instagram youtube krepselis

darbo laikas

telefono nr el pastas

Tikra atgaiva, jeigu tik mėgstate aštrų valgį. Kažkiek primena morkų salotas korėjietiškai, bet turi savų niuansų.
Ko gi prireiks šioms salotoms paruošti? Žinoma, pačių morkų. Skaniau, kai morkytės būna šviežios, sultingos, saldžios. Bet, jeigu jas perkame prekybos centruose, čia daug nepagudrausime – yra, kas yra...

Taigi salotoms reikės 900 g šiaudeliais tarkuotų morkų. Tai būtina sąlyga. Ne bet kaip, o šiaudeliais. Dar 0,5 puodelio tyro alyvuogių aliejaus, 6 šaukštų šviežių citrinos sulčių, 0,5 puodelio smulkintų, petražolių, 8 skiltelių trinto česnako, 2 šaukštelio kuminų, 2 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos, žiupsnio druskos, apie 1 šaukštelio aitriosios Harisa (arba analogiškos) pastos, 1 šaukštelio trintos žaliosios čili paprikos, 0,5-1 šaukštelio maltos uoginės (kajeno) paprikos.

Liko ingridientus sumaišyti ir prieš vartojimą bent 2 val. palaikyti šaldytuve. (Jeigu morkos mažai saldžios, aš dar įdedu kelis šaukštelius cukraus – aštrios paprikos ir saldėsiai – puikus derinukas!)

Ilgesniam laikymui salotas būtina sudėti į stiklainius su dangteliais ir padėti į vėsią vietą.

Girdėjau, jog šitos salotos taip pat labai populiarios ir Izraelyje.

Į viršų