Šitam gėriui paruošti reikia 6 didesnių bulvių, 1,5 stiklinės (nuvirtų) grybų, 2 šaukštų miltų arba maltų džiūvėsėlių, 1  kiaušinio, 1 svogūno, druskos, maltų juodųjų pipirų bei aliejaus kepimui.

Bulves nuvalome, supjaustome ir išverdame pasūdytame vandenyje apie 20-25 min.

Kai bulvės suminkštėja, vandens perteklių nupilame (bet ne išpilame), o jas pačias paliekame atvėsti. Tada įmušame kiaušinį ir sugrūdame į košės pavidalą. Jeigu reikia, galima įpilti truputį skysčio, kuriame bulvės virė – masė bus minkštesnė ir paklusnesnė.

Ruošiame įdarą. Šviežius grybus (voveraites, baltikus, pievagrybius, lepšius, kazlėkus, raudonviršius, ūmėdes ar baravykus) gerai susmulkiname peiliu. Jeigu vartosite kitokius grybus – juos prieš tai nuvirkite.

Peiliu susmulkiname svogūną. Pakepiname 1-2 šaukštuose aliejaus kartu su grybais bei prieskoniais 10-15 minučių, maišydami. Paliekame atvėsti.

Tada šlapiais delnais iš bulvių masės formuojame pailgą „blyną“, suplojame, o ant vidurio dedame kupiną šaukštą grybų įdaro. Kiek jo tilps, priklauso nuo suformuoto blyno dydžio.

Po to atsargiai sulenkiame blyną išilgai, užsandariname kraštus ir šlapiomis rankomis baigiame formuoti pailgą kotletą. Apvoliojame maltuose džiūvėsėliuose arba miltuose. Analogiškai padarome ir visus likusius kotletus.

Kotletus sudedame į riebalais suteptą kepimo skardą bei pašauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug pusvalandžiui.

Valgome su baltu padažu, natūraliu jogurtu arba grietine.

Į viršų