Reikės tiek kalakutų petukų, kiek porcijų ketinate patiekti, taip pat įvairių daržovių: bulvių, morkų, žiedinių kopūstų (kalafiorų), jaunų cukinijų, paprikų, pomidorų, svogūno, česnako skiltelių ir kt. Taip pat neišsiversime be prieskonių: baziliko, raudonėlių, šalavijų, maltų juodųjų pipirų, druskos, cukraus; balzaminio acto, aliejaus.

Kalakutų petukus pašlakstome trupučiu aliejaus, apibarstome druska, raudonėliais arba bazilikais, maltais pipirais, šalavijų lapeliais ir išmaišome. Pridengiame ir dedame į šaltytuvą bent dviem valandoms, kad prieskoniai įsigertų į mėsą. Žinoma, galima marinuoti ir per naktį – nuo to tik geriau.

Daržoves nuvalome, ir susmulkiname: bulves ir morkas – smulkiau, o paprikas, pomidorus ar cukinijas – galima pjaustyti stambiai, t. y. palikti didesnius gabalėlius, nes jos greičiau perkepa. Žiedinius kopūstus išskaidome žiedynais.

Ant pergamentinio (kepimo) poperiaus lakšto beriame bulves ir morkas, o ant jų – visas likusias daržoves. Ant viršaus dedame prieskoniuotą kalakuto petuką. Pergamentinio popieriaus kraštus užlankstome – užsandariname paketą. Galima galus užriesti į viršų ir surišti natūralaus pluošto siūlu – gausime maišelius. Arba galima kraštus sutvirtinti sąsagėlėmis, skirtomis popieriui. Tik reikėtų įsigyti tam skirtą prietaisą – jų būna raštinės reikmenų skyriuose vos už kelis eurus.

Jei paketus sandarinote sąsagėlėmis, žiūrėkite, kad jos netyčia nepatektų į maistą. Mirti niekas nenumirs, bet jausti tarp dantų metalą – malonumas ne iš didžiausiųjų...

Į kepimo skardą pilame 1-2 stiklines vandens, sudedame paketus su daržovėmis bei kalakutų petukais – siūlėmis į viršų – ir pašauname į 200 laipsnių temperatūros orkaitę vienai valandai.

Atskirai galima iškepti cukinijų, paprikų ir pomidorų ir patiekti papildomai prie aukščiau aprašytų patiekalų. Tam smulkintas daržoves sudedame į dubenį, pašlakstome trupučiu balzaminio acto, tyru alyvuogių aliejumi bei „Light“ sojų padažu, pabarstome žiupsniu cukraus, o taip pat ir džiovintais bazilikais. Gerai išmaišome. Paketą užsandariname ir kepame orkaitėje jau aprašytuoju būdu. Šitaip paruoštų daržovių skonis bus kitoks, negu tų, kurios kepė paketuose su kalakutiena. Žinoma, tai nėra būtina.

Tiekiame porcijomis su visu „įpakavimu“. Nepamirštame kiekvienam valgytojui paduoti po šaukštelį – pakete susikaupusioms sultims išsrėbti. Prie šio patiekalo labai tinka raugintos daržovės.

Štai ir viskas. Skanaujame.

Į viršų