Patiekalas irgi priskirtinas lauko kepsnių kategorijai. Jam paruošti reikės apie 1 kg kiaulienos-jautienos faršo (50:50), prieskonių, saujelės manų, 2 nedidelių kiaušinių ir 1 didesnio svogūno.

Galima eksperimentuoti su kalakutienos arba kitokiu faršu, o grynas kiaulienos faršas čia nelabai tiktų, nes nespėsite gesinti liepsnos, atsirandančios dėl lašančių ant žarijų riebalų.

Dubenyje sumaišome faršą, manus, juoduosius maltus pipirus, džiovintą baziliką, druską, smulkintą svogūną ir kiaušinius. Tiktų ir grūstos kalendros, tik jas kažkodėl ne visi mėgsta.

Masę išmaišome ir gerai suminkome. Paliekame pusvalandžiui, kad manai išbrinktų ir gerai surištų komponentus. Manų kruopų nepadauginkite, kitaip teks valgyti „medinius“ kotletus...

Sekantis žingsnis – šlapiomis rankomis formuojame vienodo dydžio kotletus, dedame ant grotelių, prispaudžiame ir einame kepti.

Kepame vartydami, kol kotletai visiškai perkepa ir pasidengia gražia, rusva plutele.

Garnyrui galima išvirti bulvių arba makaronų. Nors lauko sąlygomis paprasčiausias variantas būtų duona, šviežios arba konservuotos daržovės. O jeigu kas pageidauja – dar ir krienai arba garstyčios.

Į viršų