Pirmiausia pasirūpiname salotomis. Stambokai, skiltelėmis supjaustome kelis pomidorus, 1-2 agurkus ir svogūną. Padruskiname, pabarstome maltais pipirais, krapais. Čia tiktų ir keli baziliko lapeliai, bet negi dabar vien dėl to eitumėte į parduotuvę?

Blauzdeles sudedame į dubenį, paskaniname maltais juodaisiais pipirais, galima dar užberti gerą žiupsnį kmynų arba džiovintų rozmarinų. Pastarieji turės aštresnį aromatą. Nuo druskos kol kas susilaikome. (Mano galva, panašiai galima paruošti ir broilerių sparnelius, tiksliau, jų storuosius segmentus.)

Pilame 1 šaukštą aliejaus ir viską gerai išmaišome, kad prieskoniai daugiau ar mažiau vienodai apliptų paukštieną. Tuomet dubenį pridengiame puodo dangčiu arba lėkšte ir dedame į šaldytuvą bent dviem valandoms.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame broilerių blauzdeles. Maišydami pakepiname ant didesnės liepsnos apie 3-4 minutes. Bemaišydami ir bevartydami keptuvėn dedame 2 šaukštus saldžiaaštrio tajų padažo (to gero rasime prekybos centruose) ir įpilame kelis šaukštus sojų padažo „Light“ (irgi iš ten pat), ką versčiau kaip „šviesus, lengvas“. Kepiname maišydami dar kelias minutes.

Atskirai dubenėlin su šaltu vandeniu beriame šaukštą krakmolo bei gerai išmaišome. Tada viską pilame į keptuvę su blauzdelėmis ir tegul sau troškinasi dar apie 20 minučių, retsykiais pamaišant, kol blauzdelės visiškai suminkštėja. Be abejonės, į pabaigą keptuvėn dedame kelis kvapiuosius pipirus, lauro lapelį.

Paragaukime, ar pakanka druskos. Jos nedėjome, nes sūrus pats sojų padažas. Jeigu visgi druskos trūksta – dar nevėlu jos įberti.

Garnyrui išverdame makaronų. O salotas jau turime padarę. Beliko paserviruoti ir nešti ant stalo.

Skanaus!

Į viršų