Reikės apie kilogramo sveriančio karpio, grikių kruopų, marinuotų grybų, žalumynų, pomidorų, svogūno, aliejaus, citrinos sulčių, prieskonių.

Pirmiausia – šviežių daržovių salotos. Tam pomidorus, žalumynus ir svogūną supjaustome, pabarstome druska, maltais pipiriukais, pašlakstome citrinos sultimis bei užpilame aliejumi.
Karpis nuvalomas, išdorojamas, nuplaunamas. Aštriu žuvies peiliu iš abiejų pusių nupjauname šonus, maždaug ties ta vieta, kur jie jungiasi su nugaros dalimi. Tada šonus ir likusį karpį supjaustome gabaliukais, pabarstome druska, maltais juodaisiais pipirais bei grūstomis kalendrų sėklomis ir, pridengę lėkštute, dedame valandai į šaldytuvą. Galima ir ilgesniam laikui. Tegul atvėsta, tegul įsigeria prieskoniai.

Išverdame grikius. Kiekis – pagal poreikį. Nieko daug negudraujant 1 dalį grikių užpilame 3,5 dalimis vandens, padruskiname ir verdame, kol visas skystis susigers. Grikiai turėtų gautis minkšti, bet ne ištižę.

Po valandos karpio gabaliukus apvoliojame miltuose ir kepame iš abiejų pusių keptuvėje, kol gražiai paruduos.

Štai ir viskas. Liko tik paserviruoti.

Tiekiame porcijomis nepamiršdami į kiekvieną lėkštę įdėti po kelis šaukštus marinuotų miško gėrybių (raudonviršių, lepšių, baravykų...)

Į viršų