Šitam gėriui paruošti reikės pusės stiklinės ilgagrūdžių ryžių, stiklainio konservuotų žaliųjų žirnelių, 1,5 stiklinės nuvirtų kisliųjų kelmiukių arba kelmučių, 1 svogūno, pluoštelio krapų, druskos, maltų pipirų, 3 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus.

Ryžius užpilame vandeniu santykiu 1:3,5 ir išverdame. Pasūdome ir, pridengę dangčiu, nukaičiame bei leidžiame pastovėti 15–20 minučių, kol atvės. Ryžiai turi sugerti likusį vandenį ir  gautis birūs.

Po to ryžius išmaišome bei perkeliame į gilesnį dubenį, ten pat sudedame virtus grybus, per rėtuką nupiltus žaliuosius žirnelius, kad į mišrainę nepatektų skysčio. Jeigu reikia, grybus pasmulkiname peiliu. Ten pat sudedame smulkintą svogūną, krapus, pabarstome prieskoniais, supilame aliejų ir gerai išmaišome.Štai ir viskas. Mūsų mišrainė paruošta. Valgome su batono riekele arba tiesiog vieną pačią. Skanaus!

Į viršų