I receptas
Virtų bulvių salotos
Produktai: 1 raudonasis svogūnas, 5 su lupena virtos bulvės, 100 ml vyno acto, malti juodieji pipirai, druska, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, juodųjų alyvuogių (papuošimui).

Smulkiais kubeliais supjaustyti raudonąjį svogūną, o bulves išvirti, nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Svogūną dubenėlyje užpilti actu ir pamarinuoti 30 minučių. Tada visus ingredientus sujungti, supilti actą, kuriame marinavosi svogūnas. Pabarstyti maltais juodaisiais pipirais, druska, pagardinti alyvuogių aliejumi. Išmaišyti. Salotas papuošti juodųjų alyvuogių puselėmis, atvėsinti 15 minučių šaldytuve ir patiekti.

II receptas
Pasninkiškos bulvių salotos
Kalbama, jog šis patiekalas buvo labai mėgiamas rusų rašytojo A. Čechovo namuose. Jam paruošti reikės apie 1 kg vidutinio dydžio bulvių, 3 prinokusių pomidorų, 1 raudonojo svogūno, 6 juodųjų alyvuogių, 5 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus, šviežio baziliko arba krapų, 2 šaukštų vyno arba balzaminio acto, česnako, stambios jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Pradedame darbuotis. Pirmiausia nulupame ir išverdame bulves. O kol jos smagiai verda, ruošiame užpilą. Dubenėlyje sumaišome actą ir aliejų. Peiliu gerai susmulkiname 2–3 skilteles česnako bei alyvuoges. Supjaustome pomidorus.

Viską sumaišome viename inde, pabarstome prieskoniais. Paliekame 10 minučių pastovėti, kad produktai „susigyventų“ vienas su kitu. Smulkiai supjaustytas ir ant plokščios lėkštės išdėtas bulves pašlakstome užpilu. Galima papildomai pabarstyti prieskoniais ir būtinai – smulkintais žalumynais, t. y. baziliko lapeliais arba krapais.
Tiekiame su baltos duonos skrebučiais. Mėgaujamės.

Į viršų