Kadangi miškuose jau dygsta voveraitės, kelmiukės, ūmėdės, kazlėkai, lepšiai ir kitokie grybai, šitas receptas apie tai, kaip panaudoti miško gėrybes kulinarijoje. Pabandykime kartu išsivirti gardžios voveraičių sriubos. Žinoma, iš esmės tiks ir kiti valgomi grybai, tačiau tai būtų jau nebe voveraičių sriuba... Beje, voveraitės labai vertinami grybai prancūzų virtuvėje.

Taigi grybus nuvalome, nuplauname, jeigu reikia – pasmulkiname peiliu. Voveraičių nuvirti nereikia.

Sekantis etapas – kruopos. Labiausia čia tiktų perlinės, bet jas reikia pernakt mirkyti arba virti greitpuodyje. Alternatyva – miežinės kruopos, jeigu sriubos panorome tuojau pat...

Reikės ir 1,5 litro mėsos arba paukštienos sultinio. Jeigu tokio namuose nerasta, pakepinkite svieste nediduką svogūnėlį, žinoma, pirma jį susmulkinę, ir keptuvės turinį supilkite į tokį pat kiekį verdančio vandens. Gražu.

Toliau nieko gudraus: voveraites sumetame į verdantį, pasūdytą sultinį ir, sumažinę liepsną, verdame 30–40 minučių kartu su kruopomis, smulkiais kubeliais pjaustytomis 2–3 bulvėmis ir smulkiai pjaustyta arba rupiai tarkuota morka.

Įmetame lauro lapą, juodųjų ir kvapiųjų pipirų. Tiekiame pabarstę smulkintais krapais ir su grietine.

Į viršų