Pradėkime nuo produktų. Mums prireiks 800 g jūros lydekos, 30 ml aliejaus, druskos, prieskonių, 40 g majonezo, 80 g svogūno, 200 g pomidorų, pluoštelio krapų, apie 100 g kietojo arba puskiečio sūrio.

Pirmiausia jūros lydeką nuvalome, išskrodžiame, nuplauname šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais. Tuomet supjaustome skersai, vienodais, maždaug 3 centimetrų storio gabaliukais.

Žuvį pabarstome druska ir maltais juodaisiais pipirais. Paprastai tokio kuklaus prieskonių rinkinėlio visai užtenka. Jei manote, kad prieskonių reikėtų daugiau, galite pridėti kelis žiupsnius džiovinto rozmarino.

Kepimo skardą išklojame folija, palikdami ilgesnius jos kraštus – atsargai. Sutepame aliejumi, ant dugno paskleidžiame pjaustyto svogūno griežinėlius.

Ant svogūno išdėliojame žuvies gabaliukus. Žuvies gabaliukų paviršių sutepame majonezu. Pabarstome smulkintais krapais.

Pomidorus supjaustome plonais griežinėliais ir sudedame vienu sluoksniu ant žuvies. Po to užlankstome folijos kraštus ir žuvį pusvalandžiui pašauname į 200 laipsnių temperatūros orkaitę.

Sūrį sutarkuojame burokine tarka. Praėjus pusei valandos, kepimo skardą su žuvimi ištraukiame lauk, praskiriame folijos kraštus ir joje esančią jūros lydeką su daržovėmis apibarstome tarkuotu sūriu. Tada, nebeužlankstę folijos kraštų, skardą su žuvimi vėl grąžiname į orkaitę dar 5–10 minučių.

Per tą laiką sūris išsilydo, o išsiskyrusių sulčių perteklius nugaruoja. Tada skardą su žuvimi traukiame lauk ir be įmantrių serviruočių nešame išalkusiems.

Kaip garnyrą galime pateikti virtas bulvytes, virtus makaronus ar kt. Be viso to dar reikės ir šviežių daržovių arba jų salotų – vasara kaip ne kaip.

Visiškai nekaloringas patiekalas tinka visiems, bet ypač tiems/toms, kas rūpinasi savo kūno linijomis. O sūris? Ak, kiek čia to sūrio...

Štai ir viskas. Skanaus!

Į viršų