Šiam gėriui paruošti mums prireiks 500 g kepenėlių, 1 didelio svogūno, didelio saldžiarūgščio obuolio, 3 šaukštų sojų padažo tipo „Light“, medaus, aliejaus, balzaminio acto, prieskonių.

Šiais laikais nusipirkti sugedusių kepenėlių vargu ar pavyktų, o ir nereikia. (Šypsausi.) Vis dėlto pirkdami atkreipkite dėmesį į jų kvapą, spalvą, paviršiaus tamprumą: paspaudus pirštu duobutė turi greitai išsilyginti – tai šviežio produkto požymis.

Parsineštas kepenėles nuplaukite tekančiu vandeniu ir nuspauskite popieriniu rankšluosčiu, o tuomet supjaustykite nedideliais kąsneliais.

Kitas žingsnis – kepenėles apkepiname keptuvėje su aliejumi ant didesnės liepsnos, tačiau be druskos, kol gabaliukai pasidengs rusva plutele. Tada kepenėles sudedame į dubenį ir pabarstome druska bei prieskoniais.

Po to plonais griežinėliais supjaustome svogūną ir pakepiname tame pačiame aliejuje, kuris liko nuo kepenėlių. O kol svogūnai gelsta iš malonumo, obuoliui pašaliname sėklalizdžius bei supjaustome plonytėmis skiltelėmis.

Kai svogūnai įgauna auksinį atspalvį, keptuvėn sudedame obuolio skilteles ir 15 g sviesto. Sviestas ir obuoliai – puikus derinukas!

Ruošiame užpilą: indelyje sumaišome šaukštą balzaminio acto, 3 šaukštus sojų padažo ir 2 šaukštelius medaus. Medus turi visiškai ištirpti.

Tada į keptuvę su svogūnais ir obuoliais grąžiname kepenis bei apipilame ką tik pasidarytu padažu. Visą tą gėrį dar pakepiname kelias minutes nuolat maišydami, ir nukaičiame. Tegul patiekalas pastovi keptuvėje dar kokias 5–10 minučių, kad įsigertų padažas, o tada jau galima serviruoti ir nešti ant stalo. Gero apetito!

Į viršų