Lauko kepsnių sezonas tęsiasi. Kadangi kepsniauja daugelis, kas tik išsiruošia į gamtą, šiandien dar vienas patiekalas, kuris ruošiamas ant žarijų – taigi tiks ir išvykoje.

Žuvies kepimas ant žarijų reikalauja didesnio dėmesio, nors ir yra daug kuo panašus į kitų kepsnių paruošimo specifiką: marinavimas, vartymas kepant, reikalingos kepimo temperatūros palaikymas...

Žuvies ilgai marinuoti nereikia. Užtenka 0,5–2 valandas. Žuvį tik išskrodžiame, išplauname, nusausiname bei sutepame aliejumi. Žvynų nuvalyti nereikia.

Tada vilkešerių vidų pašlakstome trupučiu citrinos sulčių, pabarstome ir gerai iš visų pusių įtriname druska bei maltais pipirais. Geriausia tinka citrinpipiriai arba malti baltieji pipirai, tačiau jų neturint galima vartoti ir juoduosius pipirus.

Metui atėjus žuvis dedame ant grotelių ir, dažnai vartydami, kepame neaukštoje temperatūroje. Šiaip ar taip čia ne mėsa – tik užsižiopsok ir netruks pajuoduoti...

250–300 g žuvys iškepa maždaug per 15 minučių. Kepant ilgiau negu reikia, žuvis išsausėja ir tampa nebeskani.

Jeigu truputį uždelsėte apversti ir žuvų šonai vietomis kiek pajuodavo, nedidelė bėda, nes prieš valgant žuvies odelę nulupame.

Vilkešeris – skani žuvis, mėsa balta, mažai kaulų, skoniu kiek primena doradas, todėl labai tinka kepimui ant grotelių.
Garnyrui – šviežios daržovės arba jų salotos. Kaip paruošti – esu rašęs, tad nebesikartosiu. Žinoma, su šitaip paruošta žuvimi tinka ir kitokie garnyrai arba paprasčiausias batonas. O padažai – pagal kiekvieno poreikius, nors žuvis yra skani ir be jų...

Dvipusės grotelės įgalina greičiau ir patogiau vartyti ant žarijų kepamas žuvis.

Į viršų