facebookgoogle twitter instagram youtube krepselis

darbo laikas

telefono nr el pastas

Kai paklausiu kurios šeimininkės, ar ji perka, ar kepa duoną pati, dažniausiai išgirstu, jog perka. Girdi, nėra kada terliotis su visokiais kepimais arba nežino, kaip pasidaryti raugą, arba...

Taigi šis receptas tiems ir toms, kam reikia greito ir beveik šimtaprocentinio rezultato – be jokių galvosūkių.

Duonai iškepti raskite 450 g viso grūdo ruginių miltų, 2 a. š. kepimo miltelių (su kaupu), 2 a. š. druskos, 420 ml kefyro, 2 š. aliejaus ir sėklų (sezamo, kmynų, gliaudytų saulėgrąžų ar kt. pasirinktinai). O jei sėklų neturite – ne bėda, duonytė iškeps ir be jų.

Sekantis žingsnis – dubenyje sumaišome sausuosius ingredientus, tada supilame aliejų bei kefyrą ir suminkome tešlą.
Šlapiais delnais formuojame kepalėlį ir dedame į miltais pabarstytą skardą. Kepalėlio viršų apibarstome kmynų arba kitomis sėklomis.

Galiausiai duoną pašauname į 200 laipsnių temperatūros orkaitę bei kepame apie 40 minučių. Ar duona iškepė, patikriname įbedę ir pasukioję medinį iešmelį. Jei tešla prie jo nebelimpa, duoną traukiame iš orkaitės.

Duonos paviršių apipurškiame šaltu vandeniu, pridengiame rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.

Tokia duona gana populiari Airijoje, kur ne kartą teko būti. Bene vienintelis trūkumas – ją būtina suvalgyti per 2–3 dienas, nes paskui sužiedėja.a

Į viršų