Reikės tiek nedidelių 250–300 g menkių, kiek porcijų ketinate patiekti, grietinės ir, žinoma, jūsų mėgstamų daržovių: pomidorų, paprikų, žalumynų, žiedinio kopūsto, cukinijos ir t. t. Šiuos ingredientus galite pasirinkti laisvai, vadovaudamiesi savaisiais skonio bei nusistovėjusių įpročių kriterijais. Och, parašiau taip mandriai, kad dabar pats galvoju, ką tai galėtų reikšti?..

Šiaip ar taip žuveles reikės nuvalyti, pašalinti galvas, uodegas ir pelekus. (Te papuotauja ir jūsų katinas!) Po to menkes pabarstome druska ir maltais pipirais bei paliekame trumpam šaldytuve.

Pjaustytas daržoves dubenyje sumaišome su 2–3 šaukštais grietinės. Paprieskoniuojame.

Po pusvalandžio žuvį dedame ant atitinkamo dydžio folijos lakšto, ant viršaus sukrečiame smulkintas daržoves, o į žuvies vidų dedame kelias šakeles krapų ir griežinėlį citrinos. Tada suvyniojame į foliją ir perkeliame į kepimo skardą.
Analogiškai paruošiame likusias menkes.

Garnyrui tinka keptos bulvės. Jos supjaustomos išilgai, nestoromis skiltelėmis, apvoliojamos druskos ir kmynų mišinyje, sudedamos į kepimo skardą bei pašaunamos į 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Po 15–20 minučių ten pat dedame į foliją suvyniotas žuvis, temperatūrą sumažiname iki 180 laipsnių ir kepame dar apie 40 minučių. Tiekiame su šviežiai rūgusiais agurkėliais.

Keletas pastabų. Jeigu vartosite žiedinius kopūstus, juo pasmulkinkite labiau, ne gali nespėti iškepti. Morkas arba kitus šakniavaisius būtina apvirti. Tas pats pasakytina ir apie kopūstus.

Į viršų