Greitai paruošiamas, mažai kaloringas valgymėlis. Pirmiausia nuplauname ir nusausiname žaliąsias daržoves: įvairias salotas, petražoles, krapus ir t. t. Kiek ir ko imti, tepasako jūsų fantazija. Kadangi lapinių daržovių sausinimas gana keblus, naudoju tokį paprastą, ranka sukamą aparatėlį, veikiantį centrifugos principu bei įgalinantį minėtą darbą atlikti greičiau nei per minutę (jų pirkti pasitaiko didesniuose prekybos centruose).

Po to įpjaustome ridikėlių, agurkų, pomidorų, vieną ar kelis raudonuosius svogūnus. Vėlgi imkite, kiek ir ko norite. Jokių taisyklių čia nėra. Tik iš pomidorų reikėtų pašalinti jų vandeningą viduriniąją dalį, kitaip salotos netruks pavirsti neaiškiu srėbalu.

Pagardiname keliais baziliko lapeliais, maltais prieskoniais, pabarstome jūros druska, užpilame kelis šaukštus tyro alyvuogių aliejaus ir pašlakstome trupučiu citrinos sulčių. Išmaišome.

Visą arba dalį varškės sūrio supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame ant salotų.

Jeigu mėgstate aštresnį valgį, į salotas įmaišykite smulkinto česnako ir maltų čili paprikėlių. Mano galva, salotoms tai suteiks dar daugiau pikantiškumo bei skonio niuansų.

Salotas valgome vienas arba su batonu.

Į viršų