facebookgoogle twitter instagram youtube krepselis

darbo laikas

telefono nr el pastas

Kepsnių gamtoje sezonas įsibėgėja. Šiam kartui siūlau išbandyti dar vieną puikų patiekalą, kuriam paruošti reikalingos 2 skumbrės, druska, citrinos sultys, malti pipirai, 1 šaukštas aliejaus, po truputį krapų, svogūnų laiškų, petražolių, 1 stiklinė natūralaus jogurto, 1 šaukštas su kaupu smulkintų migdolų, 2–3 šaukštai riebios grietinėlės, juodųjų pipirų.

Skumbres išskrosti, išplauti, nusausinti popierinėmis servetėlėmis, pasūdyti ir pašlakstyti citrinos sultimis. Palikti 20 minučių pastovėti.

Per tą laiką stambiai supjaustome žalumynus, sudedame į dubenėlį, pašlakstome aliejumi ir išmaišome.

Gautu žalumynų įdaru prikemšame abi žuvis, jeigu įdaras byra – žuvų pilvo ertmes užsandariname mediniais dantų krapštukais.

Paruoštas skumbres dedame ant grotelių ir kepame iš abiejų pusių ant žarijų maždaug po 5–7 minutes, vartydami. Ilgiau kepant žuvis gali išsausėti. Būtina sekti, kad žarijų temperatūra nebūtų per aukšta – žuvis ims degti. Tuo tikslu kepimo aukštyje laikome ištiestą delną ir skaičiojame sekundes iki to momento, kol ranka gali kęsti kaitrą. Jeigu praeina 1-2 sekundės – temperatūra per aukšta. Jeigu 3 sekundės – temperatūra kepimui tinkama. 4 sekundės – kiek žemoka, bet žuvis iškeps, o 5 ir daugiau sekundžių – kepimo temperatūra per maža.

Darome padažą. Geriausia tai atlikti namuose arba bent jau kavamale sumalame migdolus iki miltų pavidalo. Toks ruošinys taupys mūsų laiką gamtoje. Dubenėlyje sumaišome jogurtą su grietinėle, migdolus, druską bei maltus juoduosius pipirus. Galima įpjaustyti truputį česnako, įtarkuoti citrinos žievelės (geltonąją dalį) arba krapų (pasirinktinai), tačiau tai nėra būtina.

Keptas skumbres tiekiame su migdolų padažu. Atskirai paduodame šviežias daržoves, raikytą batoną arba folijoje keptas bulves. Skanaus!

Į viršų