Geriausia šį patiekalą ruošti bei patiekti porcijomis. Taigi į vieną folijos paketėlį dedame tiek žuvies ir daržovių, kad pakaktų vienam suaugusiam žmogui.

Patiekalas nekaloringas, kadangi papildomi riebalai jo gamybai nevartojami. 100 g jūros lydekos turi 87 kalorijas, panašiai kaip ir bulvės, o likusios daržovės – ir dar mažiau.

Jeigu nors kartą teko laikytis dietų, be abejo, jums pažįstamas nuolat iš paskos sekantis alkio jausmas ir prasta nuotaika. Visos mintys sukasi tik apie valgį... O alkani vyrai, sako, netgi tampa  pavojingi aplinkiniams... (Beveik juokiuosi.) Tačiau valgydami mažai kaloringus patiekalus, jų galite suvartoti kur kas daugiau, taigi ir jums nauda (krinta svoris), ir pilvas ilgiau išliks sotus. Žinoma, nebeliks vietos prastai nuotaikai arba alkio jausmui.

Pradedame. Šakniavaisius, tokius kaip bulvės arba morkos, būtina prieš tai apvirti. Kitaip nespės suminkštėti, kol iškeps žuvis. Apvirusias bulves ir morkas supjaustome nedideliais kąsneliais.

Jūros lydekos parduodamos jau išskruostos, tad nuvalome žvynus, nuplauname, iš visų pusių pabarstome druska, maltais pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis (rozmarinu, krapais), vidų pašlakstome trupučiu citrinos sulčių. Į vidų dar galima pridėti prieskoninių žolynų: petražolių, kalendrų, krapų... Paliekame pusvalandį šaldytuve.

Ant reikiamo dydžio folijos lakšto dedame smulkintas daržoves: svogūnus, papriką, saliero stiebą, kelis ridikėlius, ant jų – žuvį, o aplink ir ant viršaus – apvirtą morką ir bulves. Daržoves pabarstome druskos su trupučiu cukraus mišiniu. Viską gerai suvyniojame į foliją.

Paketus su žuvimi ir daržovėmis dedame į kepimo skardą ir pašauname į 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 40 minučių.

Paduodame su šviežių daržovių salotomis. Čia visai tiktų ir taurė sauso baltojo vyno (100 gramų tik 77 kalorijos), bet tai jau kiekvieno asmeniškas sprendimas.

Mėgaukitės.

Į viršų