Iš karto reikėtų priminti, jog čia turimos galvoje ne žydinčios cukinijos, bet jų griežinėliai su išimtais viduriukais – sėklomis bei visu kitu, kas neprideda patiekalui skonio.

Dėl pačių cukinijų. Žinoma, labiausia tiktų jaunos, šviežios cukinijos, kurių skersmuo apie 5 centimetrus. Tinka ir senesnės, užaugintos iki dirižablio dydžio ir dalinai sumedėjusios. Šitokių cukinijų rudenį pilnas turgus ir kitos prekiavimui neskirtos vietos. Kadangi visai gali būti, jog kažkas šį receptą išsitrauks sumedėjusių cukinijų metu, turiu paaiškinti, jog tokios daržovės irgi turi teisę į orkaitę, tik prieš tai senų cukinijų žiedus reikėtų šiek tiek apvirti pasūdytame vandenyje. O toliau viskas kaip nurodyta recepte.

Po lyrinio monologo kimbame į darbą. Nors tiek čia to darbo... Reikės vienos ar kelių cukinijų, paruošto mėgstamo faršo (tokio kaip kotletams: malta mėsa, kiaušinis, prieskoniai, svogūnas) ir ko nors garnyrui, tarkime, keptų bulvių arba virtų makaronų.

Cukinijas supjaustome maždaug 3 centimetrų storio griežinėliais, pašaliname vidurius su visomis sėklomis (šitaip jie tampa žiedais). Dedame į kepimo skardą ir kiekvieno žiedo vidurį pripildome faršu. Ant viršaus pabarstome šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio ir pašauname į orkaitę 15–20 minučių.

Tiekiame su šviežių daržovių (pavyzdžiui, šviežių kopūstų) salotomis ir garnyru. Dar galima užsidėti šaukštelį kečupo.

Į viršų