Būnant gamtoje, kai atsibosta kepsniai, dešros, konservai, mėsa ir mėsiški užkandžiai, jau antrą arba trečią dieną norisi kažko karšto, paprasto, nekaloringo...

Puiki išeitis – vitamininga pušų šakelių arbata. Kiek žinau, šitokią arbatą žiemą geria ir į mokymus miškingose vietose atvykę kariškiai.

Litrui vandens reikia dviejų trijų plonų, sprindžio ilgio pušų šakelių su spygliais. Sudedame į puodą su vandeniu ir užkaičiame. Užvirus paverdame kokias 5 minutes. Puodą nukaičiame, bet neatidengiame – leidžiame pritraukti dar 10–12 minučių. Viskas.

Pilame į puodukus, o jeigu norime, pagardiname cukrumi ir skanaujame.

Ne, pušų arbata, kaip galbūt kažkas pagalvojo, sakais visai neatsiduoda. Skoniu man ji labiausiai primena žaliąją arbatą.

Nes visa, kas geriausia, yra aplink ir šalia mūsų. Reikia tik norėti, pažinti ir pasiimti.

Į viršų