Šiam plovui reikės visai nedaug: ryžių, svogūnų, morkų, prieskonių ir, žinoma, grybų. Labiausiai tinka geresnių rūšių ilgagrūdžiai ryžiai, pavyzdžiui, „basmati“. Nors galima naudoti ir apvaliuosius. Rinktis jums. O iš grybų siūlyčiau įvairių rūšių piengrybius, ūmėdes ar baltikus. T. y. tokius, kurie išvirti „nemuilina“.

Prie darbo. Tokiu laiku šviežių miško grybų vargu ar turėsite, tad naudosime konservuotus: sūdytus, marinuotus arba raugintus. Jeigu reikia, konservuotus grybus numirkykite, kad nebūtų rūgštūs – mūsų reikalui tokie visai netiktų. Žinoma, neturėtų būti ir per sūrūs.

Specialiai nerašau, ko ir kiek dėti, nes tai daugiau ar mažiau priklauso nuo žmogaus skonio. Aišku, grybų puode neturėtų būti daugiau kaip penktadalis nuo visų kitų produktų, o dar geriau – šeštadalis...

Paruoštus grybus apvoliojame miltuose ir pakepiname keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių po 1–2 minutes, kol pasidengs gražia, rusva plutele.

Ryžius užpilame vandeniu ir išverdame. 1 stiklinei ryžių reikia 2,5–3 stiklinių vandens. Priklausomai nuo ryžių rūšies. Aišku, jie turi gautis birūs, ne lipnūs. Į virimo pabaigą ryžius rekomenduojama uždengti, nukaisti bei „pamiršti“ 15 minučių.

Tada keptuvėje su aliejumi pakepiname smulkintus svogūnus bei stambiai tarkuotas morkas. Ant daržovių suverčiame ryžius, pabarstome prieskoniais (geriausia: druska, karis, maltas kuminas) ir atsargiai išmaišome. Dar pakepiname 5 minutes ir tiekiame.

Prie šio patiekalo labai tinka šviežios daržovės arba jų salotos.

Į viršų