Geras, paprastas valgis tinkantis pasninkui ir šiaip, kai atsibosta kepsniai, pyragai bei cepelinai.

Skumbres išskrodžiame, pašaliname galvas ir uodegas, išplauname ir padalijame kiekvieną į 4–6 dalis. Pabarstome druska, pašlakstome citrinos sultimis, pabarstome maltais juodaisiais pipiriukais bei džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis, pavyzdžiui, trupučiu rozmarino. Pridengiame ir leidžiame pastovėti vėsioje vietelėje porą valandų arba ilgiau. Tada apvoliojame miltuose ir iškepame keptuvėje su aliejumi.

Garnyrui išverdame makaronų. Labai tinka itališki, primenantys lietuviškus naminius makaronus iš kočiotos tešlos.

Atskirai pakepiname susmulkintų svogūnų ir plonais šiaudeliais supjaustytą raudonąją papriką. Po to į keptuvę su daržovėmis įpilame 100 ml vandens, pabarstome druska ir trupučiu cukraus, pridengiame dangčiu ir troškiname 7–10 minučių. Kai daržovės suminkštėja ir skysčio beveik nebelieka, nukaičiame.

Į lėkštes dedame garnyrą, troškintas daržoves ir žuvies gabaliukus. Pabarstome smulkintais žalumynais. Viskas. Patiekalą nešame išalkusiems.

Į viršų