Mitybos specialistai siūlo valgyti žiemą daugiau mūsų krašte išaugintų daržovių, nes atvežtinių kokybė ir nauda sveikatai yra gana abejotina... Viena iš prieinamiausių „lietuviškų“ daržovių – raudonieji burokėliai. Tad ir pakalbėsime apie dar vieną valgį su šiais šakniavaisiais.

Jeigu daržoves perkate, rinkitės ne pailgus, bet apvalius burokėlius, be to, krepšin dėkite tuos, kurių „uodegėlės“ yra plonos ir jas pašalinkite ne iš anksto, o tik tada, kai burokėlius būsite išvirę –  taip pataria patyrę kulinarai. O apie burokėlių ir kitų daržovių rauginimą jau esu pasakojęs anksčiau – tad iš karto imkime gaminti salotas.

Pirmiausia smulkiais šiaudeliais sutarkuojame 2–3 raugintus burokėlius. Įpjaustome 2–3 skilteles česnako, pabarstome maltais pipirais, druska.

Pagardiname 2–3 šaukštais grietinės. Jeigu turime, galime papildomai įberti saują smulkintų žalumynų: krapų arba petražolių. Beliko išmaišyti ir skanauti.

Jeigu salotos tiekiamos kaip savarankiškas valgis, siūlyčiau į jų sudėtį papildomai įvesti skardinę (240 g) konservuotų pupelių. Tačiau, jei salotos tiekiamos kaip priedas prie mėsos ar paukštienos patiekalų, kai kam šitoks garnyras gali pasirodyti pernelyg kaloringas.

Į viršų