Mums reikės 540 g miltų, 330 ml drungno vandens, 7 g sausų mielių, 2 šaukštų cukraus, 2 šaukštų aliejaus, 1 šaukštelio druskos. Įdarui reikės smulkiais šiaudeliais pjaustytų šviežių baltagūžių kopūstų, 1 svogūno, 1 nedidelės morkos bei riebalų kepimui (lašiniukų arba aliejaus, priklausomai ar norite turėti pasninkišką, ar paprastą valgymėlį), trupučio obuolių acto ir cukraus.

Iš nurodytų ingredientų ruošiame tešlą. 330 ml drungno vandens ištirpiname 2 šaukštus cukraus, 1 šaukštelį druskos, įpilame 2 šaukštus aliejaus, suberiame 540 g kvietinių miltų ir 7 g sausų mielių. Suminkome tešlą. Pridengiame švaria skepeta ir paliekame pakilti šiltoje vietoje. Kildiname, kol tešlos tūris vizualiai padidėja maždaug du kartus. O jeigu turite duonkepę, parinkus tešlos minkymo režimą, išmintingiausia būtų šį darbą patikėti technikai.

Kol tešla kyla, darome įdarą. Kopūstus apverdame ir suverčiame į rėtuką, kad nuvarvėtų. Paskui maišydami pakepiname aliejuje su svogūnais ir tarkuota morka. Taip pat nepamirštame jų pasūdyti bei paskaninti trupučiu acto ir cukraus. Galiausiai pabarstome kmynais ir maltais pipirais. Išmaišome ir atvėsiname.

Tešlai pakilus formuojame pailgas bandeles. Jų paviršių sutepame plaktu kiaušiniu ir pašauname į 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug pusvalandžiui.

Į viršų