Paprastas valgis, galintis retsykiais paįvairinti pusryčių stalą.

Dviems porcijoms reikės: 140 g viso grūdo avižinių miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnio druskos, 1 šaukšto cukraus, 1 kiaušinio, 1 šaukšto vanilinio cukraus, 250 ml pieno, 2 šaukštelių cinamono ir aliejaus kepimui.

Kiaušinį išplakame, sumaišome pieną, miltus ir kitus produktus – paruošiame tešlą blynams.

Šaukštu tešlą pilame į keptuvėje įkaitintus riebalus. Kadangi sudėtyje esama cukraus, blynai greitai ruduoja, o po to – tamsėja, tad patartina juos formuoti nedidelius ir plonus, o liepsna neturi būti per kaitri. Nedidelius blynus patogu vartyti mentele, be to, jie perkepa greitai ir nespėja sudegti.

Apkepame iš abiejų pusių. Kaip ir viskas.

Valgome su mėgstamomis uogienėmis, grietine, medumi, klevų sirupu ar sutirštintu pienu – kaip kam patinka.

Į viršų