Tradiciškai befstrogenas ruošiamas iš jautienos, bet kadangi jos kokybės ir kainos santykis Lietuvoje pirkėjui nenaudingas, nedaug nusikalsite kulinarijos dievams, jei tam panaudosite kitokią mėsą, pavyzdžiui, kiaulieną...

Patiekalui reikės: apie 0,5 kg jautienos arba kitokios mėsos, 2–3 svogūnų, 1 morkos, 200 g grietinės, 2–3 šaukštų miltų, aliejaus, 1 stiklinės marinuotų arba raugintų grybų, druskos, cukraus ir pipirų.

Kiek pamuštą mėsytę supjaustykite pailgais šiaudeliais. Sudėkite į keptuvę be jokių riebalų ir maišydami pakaitinkite. Mėsa išskirs sultis – jas reikalinga išgarinti.

Tuomet keptuvėn pilame aliejų, sumetame supjaustytą morką, o kiek vėliau ir susmulkintą svogūną. Tada sudedame pjaustytus grybus. Po keleto minučių beriame 2–3 šaukštus miltų. Gerai išmaišome ir viską kartu pakepiname 3–5 minutes.

Metas grietinei. Į keptuvės turinį įmaišome 200 g grietinės. Išmaišome. Užpilame 2 stiklinėmis karšto vandens ir patroškiname, kol mėsa visiškai suminkštėja. Vandens nereikėtų padauginti, verčiau įpilti papildomai, jeigu jo ima trūkti. O pats befstrogenas turi būti panašus į labai tirštą sriubą. Paskiausiai sudedami prieskoniai: lauro lapai, juodieji ir kvapieji pipirai, druska ir (būtinai) žiupsnis cukraus.

Kartą teko grietinę pakeisti dviem stiklinėmis pieno. Visai skanu.

Tiekdami patiekalą pabarstome smulkintais žalumynais ir smulkintu česnaku.

Garnyrui tinka virtos bulvės, bulvytės fri, virti makaronai arba virtos kruopos. Štai ir viskas. Skanaus!

Į viršų