facebookgoogle twitter instagram youtube krepselis

darbo laikas

telefono nr el pastas

Užtepėlės gerai dera su skrebučiais, sumuštiniais, traškučiais, užkandžiais, taip pat kaip mirkalas įvairioms daržovėms. Jas pagaminsite per keletą minučių. Kaip jau supratote, pagrindinis užtepėlių ingredientas – varškė, todėl nuo jos skonio bei kokybės labai priklausys viso darbo sėkmė. Štai keletas užtepėlių variantų:

Su baziliku
200 g varškės, keletas baziliko lapelių, pusė šaukšto alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos ir maltų pipirų.
Ingredientus sudedame į smulkintuvą (blenderį) ir susmulkiname iki vienalytės masės. Tada tepame ant batono arba skanaujame mirkydami į ją (pavyzdžiui, keptas bulves).

Su česnaku ir žalumynais
200 g varškės, 3 skiltelės česnako, po nedidelį pluoštelį krapų bei petražolių, 2 šaukštai grietinės, druskos pagal skonį.
Žalumynams pašaliname storesnius kotelius, česnako skilteles nuvalome. Kaip ir pirmuoju atveju, viską susmulkiname smulkintuvu.

Su vytintais pomidorais
200 g varškės, 6 vytinti pomidorai, pusė šaukšto aliejaus. (Aliejų galima pakeisti natūraliu jogurtu.) Visus ingredientus gerai susmulkiname smulkintuvu.

Į viršų