Užtepėlės gerai dera su skrebučiais, sumuštiniais, traškučiais, užkandžiais, taip pat kaip mirkalas įvairioms daržovėms. Jas pagaminsite per keletą minučių. Kaip jau supratote, pagrindinis užtepėlių ingredientas – varškė, todėl nuo jos skonio bei kokybės labai priklausys viso darbo sėkmė. Štai keletas užtepėlių variantų:

Su baziliku
200 g varškės, keletas baziliko lapelių, pusė šaukšto alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos ir maltų pipirų.
Ingredientus sudedame į smulkintuvą (blenderį) ir susmulkiname iki vienalytės masės. Tada tepame ant batono arba skanaujame mirkydami į ją (pavyzdžiui, keptas bulves).

Su česnaku ir žalumynais
200 g varškės, 3 skiltelės česnako, po nedidelį pluoštelį krapų bei petražolių, 2 šaukštai grietinės, druskos pagal skonį.
Žalumynams pašaliname storesnius kotelius, česnako skilteles nuvalome. Kaip ir pirmuoju atveju, viską susmulkiname smulkintuvu.

Su vytintais pomidorais
200 g varškės, 6 vytinti pomidorai, pusė šaukšto aliejaus. (Aliejų galima pakeisti natūraliu jogurtu.) Visus ingredientus gerai susmulkiname smulkintuvu.

Į viršų