Mitybos specialistai šaltuoju metų laiku rekomenduoja valgyti kuo daugiau mūsų krašte užaugintų daržovių. Bėda ta, kad jų pasirinkimas labai jau nedidelis. Tačiau kopūstai – bene vieni iš vertingiausių daržovių, nebrangūs, be to jais prekiaujama kiaurus metus. Pasidarykite skanias kopūstų salotas, tinkančias prie mėsos, paukštienos ir žuvies patiekalų.
Pusę vidutinio dydžio kopūsto gūžės supjaustykite smulkiais šiaudeliais arba atitinkamai sutarkuokite. Sudėkite į tvirtesnį dubenį, pabarstykite druska, trupučiu cukraus ir gerai pamuškite.

Supjaustykite pluoštelį petražolių lapų arba krapų, taip pat susmulkinkite keletą skiltelių česnako ir sumaišykite su kopūstais. Jeigu mėgstate – pabarstykite kmynais.

Įpilkite truputį obuolių acto arba citrinos sulčių (nepadauginti!) ir 1–2 šaukštus aliejaus. Gerai išmaišykite. Skanaus!

Į viršų