Patiekalui reikės bulvių, 1 litro raugintų kopūstų, 2 stiklinių konservuotų grybų (raugintų, sūdytų, marinuotų), prieskonių, pluoštelio petražolių, riebalų (aliejaus arba spirgučių), 1 svogūno.

Pirmiausia apie grybus. Teoriškai galima vartoti tuos, kuriuos labiausiai mėgstate, vis dėlto man šiame derinyje skanesni įvairūs piengrybiai arba ūmėdės, visai tinka juosvažaliai baltikai arba žaliuokės, kelmučiai.

Taigi grybus paruošiame, jeigu reikia numirkome, perplauname ir paliekame rėtuke. Jeigu reikia – pasmulkiname peiliu.

Didesnėje keptuvėje su aliejumi arba spirgais pakepiname svogūną, tada sudedame grybus ir maišydami pakepiname 4–5 minutes.

Kopūstus jeigu reikia perplauname, dar pasmulkiname peiliu ir su grybais verčiame į puodą. Įpilame vandens, bet ne daug, tiek, kad vanduo nesemtų kopūstų. Įberiame druskos. Troškiname ant nedidelės liepsnos apie valandą. Jeigu vanduo išgaruoja anksčiau, jo vis įpilame.

Į pabaigą ragaujame. Jeigu skonis reikalauja, papildomai beriame druskos, cukraus, įpilame šiek tiek obuolių acto. Nepamirštame lauro lapų, kvapiųjų pipirų.

Atskirai išverdame bulvių. Prieš tiekdami patiekalą apibarstome smulkintomis petražolėmis.

Į viršų