facebookgoogle twitter instagram youtube krepselis

darbo laikas

telefono nr el pastas

Galima naudoti tiek šviežiai surinktus, tiek konservuotus ir atitinkamai paruoštus grybus.

Pirmiausia paruoškime tešla picos padui. Tam reikės 350 g kvietinių miltų, 50 ml alyvuogių aliejaus, 150 ml kefyro, 60–80 ml vandens, 1 šaukštelio (be kaupo) kepimo miltelių.

Kaip pastebėjote, tešlą ruošime be mielių, išeitų, kad sveikesnę.

Nurodytus ingredientus sumaišome didesniame dubenyje ir po truputį, minkydami, supilame šaltą vandenį. Viso vandens gali ir neprireikti, svarbu, kad tešla būtų ganėtinai paklusni ir neliptų prie pirštų.

Suminkę tešlą padėkime ją į švarų indą ir pridenkime skepeta. Palikime pusvalandžiui pastovėti.

Per tą laiką paruoškime įdarą picai.

Sutarkuokime apie 100 g fermentinio sūrio. Tinka mocarela arba kuris nors iš puskiečių sūrių.

Tada  nuskuskime dvi morkas ir du svogūnus. Supjaustykime ir pakepinkime keliuose šaukštuose alyvuogių aliejaus.

Sudėkime kiek pasmulkintus grybus ir maišydami dar pakepkime 5–6 minutes. Leiskime atvėsti.

Supjaustykime nedideliais šiaudeliais 120 g kumpio. Galima naudoti ir virtą kumpelį.

Praėjus pusvalandžiui tešlą iškočiojame stačiakampio arba apskritimo forma. Forma nesvarbu – svarbu, kad tilptų į skardą. Taigi maždaug 3 mm storio lakštą dedame į skardą, ant viršaus sumetame kumpio gabaliukus, tada paskleidžiame kepintas daržoves bei grybus.

Ant jų užbarstome smulkintų žalumynų. O tada – tarkuotą sūrį.

Viskas. Picą pašauname į 210 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame apie 20 minučių. Neperkepkime, nes perdžius ir bus neskani.

Tiekiame su mėgstamu padažu. Jeigu visos picos neįveiktume, jos gabaliukus galima pasiūlyti pusryčiams prie kavos. Skanu, kaip save myliu.

Į viršų