Neseniai prekybos centre radau šparagų. Parsinešęs paruošiau vieną paprastą, bet labai skanų valgymėlį, kurį jau buvau spėjęs primiršti ir kurio receptą šiandien pristatau jūsų teismui.

Pirmiausia, ką turite padaryti, tai nupjauti sumedėjusius (arba pradėjusius medėti) šparagų drūtgalius. Jie kietoki ir maistui netinka. Tada šparagus sudėkime į pasūdytą verdantį vandenį bei pavirkime, kol suminkštės. Pervirti nereikia, o tik truputį „nedavirti“.

Kai kur siūloma nulupti šparagams žieveles. Darykite, kaip patinka. Jei šparagai jauni, toji žievelė valgant kaip ir nesijaučia...

Taigi, šparagai apvirė, traukiame kiaurasamčiu iš puodo ir paliekame atvėsti.

O kol jie aušta, iškočiokime sluoksniuotą bemielę tešlą maždaug 10 centimetrų pločio ir 5 centimetrų ilgio juosteles. Storis – ne daugiau kaip 1 milimetras.

Dabar kiekvieną šparagą atsargiai susukime į paruoštas tešlos juosteles. Sudėkime ant truputį riebalais suteptos kepimo skardos. Jei skarda turi neprisvylančią dangą, kaip jau supratote, ši darbo fazė praleidžiama.

Sekantis žingsnis – ką tik susuktų šparagų „mumijų“ paviršių sutepkime kiaušinio plakiniu, o viršų apibarstykime smulkiai sutarkuotu fermentiniu sūriu bei sezamo sėklomis. Jei neturite po ranka sezamo sėklų, pabandykite jas pakeisti aguonomis.

Galiausiai skardą su šparagais pašauname į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 12–15 minučių, kol šparagų vystyklai iš  sluoksniuotos tešluos lengvai paruduos.

Tiekiame šiltus, nors skanūs ir atvėsę. Puikus derinukas prie taurės vyno, ir ne tik.

Gero apetito!

Į viršų