Tai greitas, paprastas, skanus valgis. Jam paruošti reikės vienos skardinės konservuotų sviestinių pupelių, marinuotų grybų (naudojau marinuotas voveraites, bet tinka ir kiti jūsų mėgstami – baravykai, kelmučiai, rudmėsės, ūmėdės...) Taip pat reikės ketvirčio (didesnio) Pekino kopūsto, alyvuogių aliejaus, 1–2 šaukštų citrinos sulčių, pusžiedžiais pjaustyto raudonojo svogūno, keleto baziliko lapelių, prieskonių. O jeigu neturite Pekino kopūsto, bandykite jį pakeisti Aisbergo arba kitomis salotomis.

Darbo eiga: atidarytą skardinę su sviestinėmis pupelėmis verčiame į rėtuką – tegul nubėga skysčio perteklius. O tada pupeles sukratome į dubenį. Supjaustome bei sudedame dalį Pekino kopūsto ir raudonąjį svogūną. Pabarstome druska ir maltais juodaisiais pipirėliais.

Paskiausiai mišrainę paskaniname 2 šaukštais tyro alyvuogių aliejaus ir 1–2 šaukštais citrinos sulčių. Nepadauginkite, nes truputis rūgšties salotas tartum atgaivina, tačiau jos padauginus galima viską sugadinti.

Tiekiant rekomenduojama apibarstyti smulkintais krapais arba petražolėmis, papuošti baziliko lapeliais.

Štai ir viskas. Čiumpame riekę batono ir ragaujame. Skanaus!

Į viršų